Har du en naturfotograf i maven? Her er de gadgets, du skal bruge

Har du en naturfotograf i maven? Her er de gadgets, du skal bruge

Micro SD kort til spejlreflekskameraet

Noget af det absolut vigtigste som naturfotograf er selvfølgelig kameraet. Mange naturfotografer vælger også at have flere kameraer for at have noget forskelligt at arbejde med. Men det er mindst lige så vigtigt at have flere Micro SD kort på hånden. Når man tager på en længere tur, kan man komme til at knipse mange billeder og ens micro SD kort bliver hurtigt fyldt op. På et micro SD kort kan der være helt op til 512 gb, hvor det normalt anbefales, at man vælger noget med over 64 gb.

Hos Av-Cables.dk kan du få micro SD kort med forskellige hastigheder. Nogle er måske bekymrede for, om et micro SD kort vil passe ind i kameraet. Men her følger micro SD kortene med en adapter, som kan indsættes i en SD-aflæser.

Et vildtkamera

Hvis du også producerer videoer af dyreliv, kan det være en idé at anskaffe sig et vildtkamera. Et vildtkamera er et mindre kamera, som kan placeres ude i naturen for at opfange billeder af dyr. Vildtkameraet fungerer således, at der er en sensor, som kan mærke, når der er noget, der bevæger sig. Her vil kameraet tænde, når der er et dyr i nærheden.

Fordi de også kommer med infrarød teknologi, vil man stadig kunne se dyrene, selv om det er mørkt. De fleste vildtkameraer filmer skarpt og med brede vinkler, så man får så meget med som muligt.

Extender til linsen

Hvis man før har set dokumentarer med naturfotografer, så ser man ofte, at de har tunge kameralinser med. Fordi man ofte ikke kan komme helt tæt på dyrelivet, så er det vigtigt med større objektiver, så kameraet kan komme så tæt på som muligt. Men det kan også være en god idé med en extender på 1.4x eller 2x til linsen. Med den kan man forlænge linsen og udvide rækkevidden, når man ikke kan komme tættere på motivet.

Kikkert

Som regel er øjnene det bedste kamera, når man skal forsøge at scanne området. Med en kikkert kan man nemt finde dyrene, så du ikke går forgæves. En kikkert fylder desuden stort set ingenting, når du i forvejen har tunge kameralinser og kameraer med i tasken.